Portugal is zeer geliefd als bestemming voor een fly & drive vakantie. Dat komt mede doordat de steden en dorpjes in Portugal zo goed bereikbaar zijn per auto. Daarnaast is het klimaat in Portugal dermate aantrekkelijk dat veel toeristen er graag hun vakantie doorbrengen. Door het goede klimaat is Portugal in alle jaargetijden een goede bestemming voor een fly & drive vakantie. Op deze pagina leest u ter inspiratie het reisverslag van onze rondreis door Portugal.

Rondreis fly & drive Portugal

Het is behoorlijk warm, dat is het eerste wat wefly-drive-portugal denken wanneer we uit het vliegtuig stappen. Gelukkig heeft onze huurauto een airco en deze zullen we zeker gaan benutten tijdens onze vakantie in Portugal. We hebben er zin in en stappen in de auto op weg naar het centrum van Porto. De auto parkeren we bij het knusse hotel dat we online hebben geboekt. Vervolgens pakken we de tram richting het centrum van Porto voor een middag sight-seeing. We wandelen door het oude centrum van de stad en bekijken de vele winkeltjes. Uiteraard bekijken we de gigantische Maria Pia brug, de haven en het Café Majestic. We eindigen onze dag in Porto met een Port proeverij bij een lokale specialist.

Rondreis Portugal

Na wat last-minute aankopen voor onderweg stappen we weer in onze huurauto. De reis brengt ons vandaag in het zuidelijker gelegen Lissabon. We rijden deels door het binnenland van Portugal en genieten van de kleine dorpjes die we onderweg passeren. Eenmaal in Lissabon aangekomen gaan we lekker eten in een goed visrestaurant. We pakken vervolgens de tram die ons via een steile heuvel op de top van een van de zeven heuvels van Lissabon brengt. Vanuit hier hebben we een prachtig uitzicht, waar we de zonsondergang bekijken. In de verte zien we de zee glinsteren en we lopen rustig richting het water. Onderweg stoppen we regelmatig om het echte Lissabon in ons op te nemen.

Na een heerlijke avond in Lissabon blijven we er de volgende dag ook nog om cultuur te snuiven en wat te winkelen. De volgende dag gaan we op weg naar de natuur. We rijden rustig richting het zuiden van Portugal in de richting van het plaatsje Aljezur. Deze plaats gebruiken we als tussenstop richting het natuurgebied Parque Natural do Sudoeste Alentejanoe Costa Vicentina. Dezelfde middag wandelen we over het onaangetaste natuurgebied. We lopen langs prachtige bloemen en voelen de zachte zeelucht door onze haren blazen. Dit is een vakantie in Portugal zoals we het niet hadden verwacht. Aljezur en haar omgeving verrassen ons zeer positief tijdens onze fly & drive in Portugal.

De bekende badplaats Albufeira in de provincie Algarve is onze volgende bestemming tijdens onze rondreis door Portugal. We checken in bij ons exclusieve resort in Albufeira om te genieten van enkele dagen zon, zee en strand. Deze dagen staan met name in het teken van ontspannen en bijkomen van onze rondreis. De stranden rondom Albufeira zijn werkelijk prachtig en alle voorzieningen zijn aanwezig voor een aangename vakantie.

We sluiten onze fly & drive vakantie in Portugal af in het slaperige stadje Faro in het uiterste zuiden. We wandelen langs de bootjes in de haven van Faro. Het stadje is zo rond het middaguur lekker rustig en we slenteren dan ook op ons gemak door de straatjes. We eindigen de dag met een uitgebreid diner bij één van de vele visrestaurantjes van Faro. Wat zullen we Portugal missen zodra weer thuis zijn na deze fly & drive vakantie!