Andalusië is een prachtige vakantiebestemming in het zonnige zuiden van Spanje. Veel mensen kiezen voor een fly & drive vakantie naar Andalusië om een rondreis door deze mooie regio te maken. Wanneer je kiest voor een fly & drive naar Andalusië is het aan te raden om te kiezen voor een huurauto met airconditioning aangezien het er in de zomermaanden erg warm kan zijn.

Rondreis fly & drive Andalusië

Andalusië heeft enorm veel te bieden en daarom hebben wij als suggestie een rondreis samengesteld. Deze rondreis brengt je tijdens jouw fly & drive vakantie langs alle mooie plaatsen in Andalusië.

Rondreis route Andalusie

Casares Andalusië

Onze reis begint in Sevilla (zie A op de kaart) waar jouw huurauto voor je klaar staat. Sla deze prachtige typisch zuid-Spaanse stad beslist niet over, maar blijf hier gerust een dagje om te genieten van deze historische stad. We vervolgen onze rondreis en gaan op weg naar de badplaats Cádiz (B op de kaart). Deze stad is een echte havenstad en telt daardoor talloze restaurants waar verse vis dagelijks op het menu staat. Na Cádiz gaan we naar het uiterste puntje van Andalusië en steken we bij La Línea de la Concepción de grens over naar het Britse Gibraltar (zie C op de kaart). Gibraltar ligt op een schiereiland voor de kust van Andalusië en is een toeristische trekpleister voor de regio. We reizen verder en trekken het binnenland in om een zeer bijzonder dorp te bezoeken. We gaan naar “het witte dorp” genaamd Casares (D op de kaart), een plaats waar enkel witte huizen staan. Indien je van fotografie houdt is Casares een plek waar je jouw camera niet dient te vergeten. Vanuit Casares rijden we via de kustplaatsen Estepona en Las Lomas in de richting van Marbella (zie E op de kaart). Het leven van Marbella staat in het teken van de jetset, luxe jachten en dure winkels. We besluiten onze rondreis door Andalusië met een bezoek aan Malaga (F op de kaart), waar we de vakantie afsluiten met een heerlijk en typisch Malaga ijsje.

Algemene informatie over Andalusië

Andalusië telt 8 provincies, waarvan Sevilla de fly drive Andalusiëdrukst bevolkte is met bijna 2 miljoen inwoners. Enkele grote steden in Andalusië zijn: Sevilla, Malaga, Jaén, Huelva, Granada, Cordoba, Cadiz en Almeria. Dit zijn tevens de hoofdsteden van de 8 provincies van Andalusië. De kustlijn grenst aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Veel toeristen die een rondreis maken door Andalusië trekken hier met de huurauto langs.

Bezienswaardigheden fly & drive Andalusië

  • Santa Cruz, Sevilla
  • Casares