We bespraken al eerder de voordelen van een fly & drive vakantie. Naast de al genoemde voordelen is er nog een voordeel: je kan naar afgelegen gebieden rijden. Filmlocaties bijvoorbeeld. We hebben er een aantal verzameld ter inspiratie voor je volgende fly & drive vakantie.

# Lord of The Rings

Nieuw-Zeeland is inmiddels uitgegroeid tot een waar bedevaartsoord voor Lord of the Rings fans. Rijd door het Tongagiro National Park, wat beter bekend staat als Mordor. Verder kan je naar Putangirua Pinnacles, The Paths of The Dead of ga op bezoek in The Shire (Matamata, op de foto). Nieuw-Zeeland is maar al te trots op de Lord of The Rings (en de Hobbit) films, dus er zijn allerlei tours en Lord of the Rings activiteiten te doen!

# Game of Thrones

We schreven al eerder over Game of Thrones locaties in Ierland. Maar Game of Thrones is op veel verschillende fly & drive bestemmingen opgenomen. Zo heb je nog wat te roadtrippen als je klaar bent met bingewatchen! In Marokko vind je Essaouira, wat je zal herkennen als Astapor. De middeleeuwse stad Aït-Ben-Haddou staat in Game of Thrones bekend als Pentos. Game of Thrones was niet de eerste om hier hun opnames te maken, onder andere The Gladiator en Martin Scorsese’s The Last Temptation of Christ zijn hier ook opgenomen.

In Kroatië vind je de filmlocaties voor het vijfde seizoen. De stad Šibenik zal je herkennen als Braavos. In en om Dubrovnik vind je nog meer filmlocaties. Verder kan je nog naar Malta, Spanje en Ijsland voor meer Game of Thrones sight-seeing. Op Malta vind je veel filmlocaties uit seizoen 1. De Mdina poort herken je uit de allereerste aflevering. Op Manoel Island vind je Fort Manoel, waar Ned Stark is onthoofd. Verder vind je naast Malta het eiland Gozo, waar Daenerys en Khal Drogo’s bruiloft is gefilmd.

Het schijnt dat het laatste seizoen van Game of Thrones deels in Spanje is gefilmd. Het zou niet gek zijn, seizoen 5, 6 en 7 werden al deels opgenomen in Spanje. Het berglandschap van Bardenas Reales fungeerde als Dothraki Sea. In Cordoba vind je  Almodóvar del Rio, ofwel het kasteel van Queen of Thorns. De Alcazar van Sevilla herken je als het Dornish Paleis.

Het sprookjesachtige landschap van IJsland past perfect bij Game of Thrones. Het beste kan je hier een tour volgen, want er zijn veel locaties die je anders niet gaat vinden. Er is een grote kans dat je tourgids een figurantenrol heeft gehad in de serie. Hierdoor krijg je dus alle ins en outs over de opnames. De besneeuwde landschappen van Ijsland vormen het thuisland voor de Wildlings en de White Walkers.

# Skyfall

Skyfall speelt zich deels af in de Schotse Hooglanden, de Glen Etive-vallei om precies te zijn. Hier rijdt James met zijn Aston Martin naar de Skyfall Lodge. Het huis zal je echter niet vinden in Schotland, hiervoor moet je naar Surrey! Verder kan je nog naar Turkije, waar Skyfall begon. Hier vind je de brug waar Bond vanaf viel, wat hij bijna niet overleefde. Dat is de Varda Bridge in Kiralan. De rest van de Turkse scènes zijn in Istanbul opgenomen.

# Jurassic Park

Op het Hawaiiaanse eiland Kauai is de klassieke Jurassic Park deels opgenomen. Je zal er geen dino’s vinden, maar wel verschillende natuurparken waar Spielberg zijn klassieker filmde. Ook de recentere Jurassic World is deels op Kauai opgenomen. Ook Pirates of the Carribean en Avatar zijn op Hawaï gefilmd.  Had je nog een excuus nodig om je fly & drive naar Amerika nog even te verlengen?

Welke filmlocaties wil jij wel eens bezoeken? Laat het ons weten in de comments!