Zoals je misschien wel in de gaten hebt gekregen, zijn de KLM Werelddeal Weken weer van start gegaan. In dit blog wordt er uitgelegd wat dat precies is, hoe het werkt én hoe je kunt profiteren van de actie als je een (fly drive) vakantie wilt gaan maken.

Wat is het

Ieder jaar in januari houdt KLM een grote en speciale actie: ze biedt vliegtickets aan over de hele wereld, met heel veel korting. Boven op de scherpe prijzen geeft WTC (een reisaanbieder) nog een extra korting van 30 euro per persoon op alle Werelddeal bestemmingen. Een overzicht van de bestemmingen en leuke prijzen, kan je hier vinden. De prijzen die je daar ziet staan, zijn al inclusief de extra korting. De korting geldt dus enkel op de bestemmingen die meedoen aan de KLM Werelddeal Weken, ofwel met vertrek AMS en airline KLM.

Wanneer kan het

Tot en met 29 januari 2019 kan je een KLM Werelddeal vliegticket boeken, ook als je pas later in het jaar reist. Per continent verschilt het wanneer je mag reizen met het ticket, maar over het algemeen kan je grofweg gebruikmaken van je ticket van januari tot begin juli en vanaf halverwege augustus tot het einde van het jaar. Binnen Europa kan je tot 30 september gebruik maken van je ticket, zodat je ook kunt profiteren tijdens de (school)zomervakantie.

Hoe werkt het

Als je dit jaar een leuke reis wilt gaan maken, kan je profiteren van deze leuke actie. Je kiest een geschikte bestemming uit en reist zo veel voordeliger! Als je een fly drive vakantie wilt maken, is het eenvoudig om de Werelddeals te combineren met een huurauto. Je boekt dus geen pakket, maar boekt de vlucht en de huurauto apart. En zoals wij ook op onze website vertellen: dat is genieten! Het scheelt je namelijk een vermoeiende reis naar je favoriete vakantiebestemming en ter plaatse heb je de vrijheid van je eigen vervoer, zodat je op eigen houtje de omgeving kunt gaan verkennen. De vele korting compenseert weer met de kosten van de huurauto, waardoor je fly drive vakantie stukken goedkoper is.

Voorwaarden

Niet alleen de voorwaarden van het gebruik van het ticket hangt af van de bestemming waar je heen gaat, er worden per continent ook verschillende voorwaarden gesteld. Dit zijn geen afschrikkende voorwaarden, alleen dingen zoals maximum verblijfperiode of speciale week- en weekenddeals. Bij het boeken van een ticket, moet je daar dus even op letten. Over het algemeen geldt dat je moet vliegen vanaf Amsterdam (Schiphol). Er zijn veel mogelijkheden, zoals het aantal personen waarmee je vliegt en je hebt bijvoorbeeld ook keuze in de vertrektijd.