De meeste mensen kennen de Azoren vooral van het weerbericht als er een hoge- of lage drukgebied voorbij komt. Maar er is nog zoveel meer te weten over deze Portugese eilandengroep, wist jij de volgende feiten over de Azoren al?

# Vulkanisch gebied

De Azoren bestaat uit een archipel van 9 eilanden die geheel zijn ontstaan uit vulkanische oorsprong. De vulkaan Pico staat op het eiland Pico en is te beklimmen. De krater is maar liefst 500 meter groot!

# Bronnen

Het vulkanisch gebied zorgt ook voor thermale bronnen en warmwatermeren.

# Wijngaarden

Het vulkanisch gebied zorgt voor enorm vruchtbare grond. Op de Azoren wordt dit voornamelijk gebruikt voor wijnbouw. De wijngaarden vallen zelfs onder de werelderfgoedlijst van UNESCO!

# Barbecueën

Wist je dat de Azorianen erg creatief zijn met het benutten van hun landschap ze de vulkanische grond gebruiken om een gerecht in te koken? Cozido nas caldeiras is een traditionele stoofpot die 7 uur lang in de vulkanische grond suddert. Een absolute must-try voor je fly & drive vakantie naar de Azoren!

# Belgische invloed

De archipel stond voorheen ook wel bekend als de Vlaamse Eilanden. De Belgen hadden er een aantal handelsposten opgezet en het gebied heeft vanwege de gunstige ligging veel betekend voor het Belgisch handelsverleden. Je ziet nog steeds Vlaamse invloeden terug in de cuisine, stoofvlees is een traditioneel Azoriaans gerecht.

#Theeplantages

Wist je dat de Azoren de enige plek in Europa is met theeplantages? Het gunstige klimaat en de vruchtbare grond zorgen voor een ideale omgeving om thee te verbouwen.

# Vuurtorens

Elke woensdagen kan je een gratis rondleiding krijgen bij elke vuurtoren op het eiland!

Ben jij wel eens op de Azoren geweest? Laat het ons weten in de comments!