Londen is een goede beginbestemming voor je fly & drive vakantie door Engeland. Door de makkelijke verbinding zijn veel mensen al vaker in de hoofdstad geweest en hoeven ze niet meer langs de standaard bezienswaardigheden. In een grote stad als Londen is er natuurlijk altijd genoeg te zien, in dit artikel een aantal tips voor als je de standaard toeristische attracties al hebt gezien.

# Wissel Oxford Street in Shoreditch

Oxford Street is dé shoppingstraat van Londen. Hier vind je alle grote winkels en ketens en kan je je hele budget gerust uitgeven. Maar als je echt hip bent ga je shoppen in Shoreditch. In Shoreditch vind je Box Park: een park van zeecontainers met kleine winkeltjes. Hier is het concept van de pop-up shop ontstaan en nog steeds zijn er grote en kleine designers die hier een tijdelijke winkel starten. Wil je gewoon lekker shoppen zonder die hele lange Oxford Street af te moeten struinen? Ga dan naar de Westfield Mall in Stratham. Hier kan je de auto gewoon parkeren, en omdat het een mall is zitten alle winkels lekker dicht bij elkaar. Tevens is er een enorme foodcourt en zitten er voor elke shopper wel winkels! Je vindt hier vooral shoppende Britten en minder toeristen. Als je de huurauto al hebt is het helemaal handig, geen gesjouw! 

# Ga naar Primrose Hill in plaats van Hyde Park

Het grote Hyde Park kent iedereen. Bij Primrose Hill vind je veel locals, en omdat het op een heuvel ligt heb je een prachtig uitzicht over Londen. Leuk om een middagje te picknicken of om gewoon lekker te genieten van het uitzicht. Met de auto ben je er zo, maar het is ook goed te bereiken met de bus en de metro. 

# Bezoek The Shard in plaats van London Eye

London Eye is leuk om een keer gedaan te hebben, maar een andere plek voor een betoverend uitzicht is The Shard. Deze piramidevormige wolkenkrabber heb je waarschijnlijk wel aan de Londense skyline gezien. The Shard heeft een observatieplatform waar je van het uitzicht kan genieten, maar er zitten ook restaurants, een hotel en winkels in de grote toren.

# Borough Market in plaats van Camden Market

Camden Market is een leuke plek waar je voor weinig lekker kan eten. Heb je dat al eens gedaan, of wil je eens iets anders proberen? Borough Market is een food market onder een brug, vlakbij The Shard. Deze foodmarket is half overdekt, wat ook handig is met het Engelse weer! Op Borough Market zijn er talloze foodtrucks en marktkraampjes waar je heerlijk kan eten.

# Ga naar Fortnum & Mason in plaats van Harrods

Fortnum & Mason is een chique warenhuis waar je je ogen uitkijkt aan wat voor luxe er allemaal te koop is. Als je Harrods leuk vond, is het zeker de moeite waard eens langs te gaan bij Fortnum & Mason.

Wat zijn jouw favoriete dingen om te doen in Londen? Laat het ons weten in de comments!