We zijn altijd op zoek naar de beste tips voor jouw fly & drive vakantie. Vandaag een overzicht met leuke feestdagen die je vakantie misschien nog wel extra speciaal kunnen maken. Lees je mee?

# Quatorze Juillet

Quatorze Juillet (14 juli) is de nationale feestdag van Frankrijk. Op deze dag herdenken de Fransen de bestorming van de Bastille, wat wordt gezien als het begin van de Franse Revolutie in 1789.  Winkels, tankstations en overheidsinstanties zijn op deze dag gesloten. Wat je dan wel kan doen? Vuurwerkshows kijken, naar de militaire optocht in Parijs of aansluiten bij een lokale viering.

# Midzomernacht

Midzomernacht wordt in Scandinavië en sommige oost-Europese landen gevierd. In Zweden is het een van de belangrijkste feestdagen per jaar. Ze vieren op de vrijdag het dichtst bij 21 juni de langste dag van het jaar, vaak met familie of met vrienden. De viering gaat gepaard met grote hoeveelheden drank en eten. Wil je zelf ook een keer meedoen? Ga dan naar de regio Dalarna, of blijf in Stockholm waar ook genoeg te doen is.

# Tomatina

In de regio Buñol bij Valencia, Spanje, vieren ze het tomatenfestival Tomatina. Op de laatste woensdag van augustus komen duizenden Spanjaarden (en een hoop toeristen) samen om een tomatengevecht te houden. De oorsprong van dit feest is dat er ooit een groepje jongeren mee begon, en sindsdien is het traditie geworden. Inmiddels is het feest zo populair dat je wel even een kaartje moet aanschaffen. 

# Cinco de Mayo

Op Cinco de mayo (5 mei) vieren ze in Mexico de nationale feestdag. De feestdag dankt haar oorsprong aan een mislukte invasie van de Fransen in 1862. Sindsdien is de dag uitgeroepen tot de nationale feestdag. In Puebla wordt het Cinco de Mayo festival georganiseerd, met praalwagen parades, mariachi muziek en dansvoorstellingen. Deze feestdag wordt ook gevierd onder Mexicaanse gemeenschappen in de Verenigde Staten, zoals in Texas.

# Halloween

Natuurlijk wordt Halloween op veel plekken ter wereld gevierd, maar de Amerikanen spannen hier wel de kroon. Het griezelfeest wordt op 31 oktober georganiseerd en dankt haar oorsprong aan het Christelijke feest Allerzielen. De Amerikanen versieren hun huis en de kinderen gaan verkleed langs de deuren om snoepjes te vragen. Maar het feest is lang niet alleen voor kinderen, er zijn ook talloze festiviteiten voor volwassenen. Als de Amerikanen ergens goed in zijn is het wel het kapitaliseren op feestdagen, dus natuurlijk zijn er allerlei leuke dingen voor volwassenen. Elke winkel en horecagelegenheid speelt erop in. Zo zijn er speciale gerechten voor op Halloween, komt personeel verkleed naar hun werk en worden er feesten en evenementen georganiseerd.

Welke buitenlandse feestdagen heb jij wel eens gevierd? Laat het ons weten in de comments!