In deel 1 bespraken we ook al filmlocaties die je kan bezoeken op fly & drive vakantie. Vandaag is het tijd voor deel 2 en hebben we het over de filmlocaties die je kan bezoeken op fly & drive vakantie door de Verenigde Staten, en heel veel Harry Potter! Lees je mee?

# Die Hard

Die hard film fans halen hun hart op in Los Angeles. Natuurlijk is het de plek om te bezoeken voor alle filmfans (hallo Hollywood!) maar fans van Die Hard zullen zeker even stoppen bij Fox Plaza, oftewel: Nakatomi Plaza. De toren vormde het toneel voor een groot gedeelte van de Die Hard films én is open voor publiek. Naast Die Hard is de toren ook te zien in Speed en Fight Club.

# Mamma Mia!

De musicalfilm Mamma Mia! met Meryl Streep speelt zich af op Griekenland, Skiathos om precies te zijn. Op dit eiland de film deels opgenomen, maar ze zijn ook nog uitgeweken naar omliggende eilanden. Echter ziet het hele eiland Skiathos eruit alsof het direct uit een film komt!

# The Bridge

Deze populaire serie speelt zich af tussen Zweden en Denemarken. Kijkers weten wel dat met The Bridge de Sontbrug tussen Malmö en Kopenhagen wordt bedoeld. De rest van de serie wordt gefilmd in Malmö, Kopenhagen en de studio in Ystad. In Kopenhagen is er gefilmd in de hippe buurt Nørrebro. Ook kun je op zoek naar het politiebureau in Malmö, maar je komt bedrogen uit: dit gebouw is namelijk een yogastudio.

# Twin Peaks

Deze serie uit de jaren ‘90 is een echte cult favoriet. Liefhebbers van de serie moeten ongetwijfeld naar Seattle. Hier vind je een aantal filmlocaties, maar als je met je huurauto rondrijdt vind je er nog veel meer. Een groot deel van de serie is opgenomen in North Bend. Hier vind je onder meer de diner, waar je een cherry pie en a damn fine cup of coffee kan krijgen.

# Breaking Bad

Fans van Breaking Bad moeten absoluut naar Albuquerque, New Mexico (VS). Met je huurauto is er genoeg te zien in de regio, haast de gehele serie is namelijk geschoten in deze staat. Zo kan je op zoek naar het huis van Walter & Skylar, maar ook de car wash en zelfs de nagelsalon zijn te vinden. In de omgeving zijn er ook allerlei Breaking Bad tours en andere activiteiten te doen.

Harry Potter

Potterheads halen hun hart op in het Verenigd Koninkrijk. In een aantal van de films zie je het shot van de Zweinstein trein die over die mooie brug rijdt. In werkelijkheid is dat het Glenfinnan Viaduct in Schotland. En je kan dit ritje ook maken, kijk hier hoe je kaartjes koopt. In Ierland vind je de kliffen van Moher uit Harry Potter en de Halfbloed Prins. Het magische kasteel Zweinstein is op vele, vele locaties opgenomen. Onder andere de Cathedral of Gloucester en de universiteitsbibliotheek van Oxford zijn zichtbaar in de films. Er zijn ook veel scènes opgenomen in Durham Cathedral. Fun fact: hier is ook een gedeelte van Infinity War opgenomen! In Londen vind je talloze filmlocaties van Harry Potter, onder andere:

  • Perron 9 ¾ op Kings Cross,
  • De London Zoo waar Harry met de slang praat
  • Charing Cross en Leadenhall Market die samen de Wegisweg vormen
  • Australia house, wat het toneel is van de bank Goudgrijp

Welke filmlocaties wil jij wel eens bezoeken? Laat het ons weten in de comments!