Nu we in de EU overal gebruik kunnen maken van onze databundel, maken we massaal gebruik van Google Maps en Google Translate op vakantie. Maar er zijn nog veel meer handige gratis apps voor op reis, ken je deze al?

# Reizigersrechten

Deze app is ontwikkeld door de Europese Unie en hij gaat vooral over.. reizigersrechten ja. Dit is super handig als je gestrand bent op een luchthaven, treinstation, of andere vorm van openbaar vervoer in het buitenland. Het geeft je een helder overzicht van waar je op welk moment recht op hebt. De app is gratis, beschikbaar zonder internet (wel eerst even downloaden natuurlijk), en werkt ook voor slechtzienden.

iTunes |  Play

# Tripadvisor

Op review website Tripadvisor kan iedereen reviews achterlaten over hotels, restaurants, bezienswaardigheden en andere dingen. Vaak mag je deze reviews wel met een korreltje zout nemen, maar reviews kunnen wel erg van pas komen als je op een geheel onbekende plek bent. De app is gratis, makkelijk in gebruik en heeft informatie over ongeveer elke plek ter wereld.

iTunes | Play

# 24/7 BZ Reis

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze app ontwikkeld om je altijd op de hoogte te houden van veiligheidsontwikkelingen. Als er iets verandert aan het reisadvies of de veiligheidssituatie krijg je direct een pushmelding. Ook in noodsituaties is de app erg handig om te weten wat je moet doen en met wie je contact op moet nemen. Tevens heb je in één klik contact met het BZ callcenter. De app is gratis en heeft geen internet nodig voor pagina’s die je al eerder bezocht hebt.

iTunes | Play

# ToiletFinder

ToiletFinder biedt je een database met meer dan 60.000 toiletten en geeft je de route naar de dichtstbijzijnde. De app laat je ook filteren op gratis toiletten of toiletten die toegankelijk zijn voor minder validen. Handig! 

iTunes | Play

# Douane reizen app

Deze app van de overheid geeft je alle antwoorden om gemakkelijk de douane door te komen. Hoeveel tax-free sigaretten mag je mee terug nemen? Uit welk land mag je wat wel en niet meenemen? Deze app geeft je een overzicht zodat je nooit meer in de problemen komt. Daarnaast kan je ook foto’s van je bonnetjes van grote aankopen uploaden, zodat je niet meer hoeft te rommelen als je bij de douane staat. 

iTunes | Play

# CalConvert

CalConvert is een app die allerlei eenheden voor je omrekent. De app laat je gemakkelijk munteenheden omrekenen, maar ook andere dingen zoals temperatuur, gewicht en lengtematen. Met deze app hoef je dus nooit meer dingen om te rekenen!

iTunes

# Happy Cow

Happy Cow is een musthave voor vegetariërs en veganisten. Deze app is een restaurantgids met veganistische restaurants overal ter wereld. Gebruikers kunnen hun mening achterlaten en foto’s uploaden. Zo kom je er dus altijd snel achter waar je het lekkerst vegetarisch kan eten. Heb je zelf nog een goede vega spot gevonden die er nog niet tussen staat? Voeg hem vooral toe!

iTunes | Play

# Google Trips

Met Google Trips heb je alle reserveringen voor je reis op één plek. Hij haalt je vluchtgegevens en hotelreserveringen uit je Gmail zodat je nooit meer hoeft te zoeken. Daarnaast geeft hij je aan de hand van deze gegevens ook tips van wat je in de omgeving kan doen. Een VVV-bureau in je broekzak!

iTunes | Play

# Polarsteps

Deze app is vooral geschikt voor rondreizen, zoals fly & drive vakanties. Polarsteps is jouw travel tracker en maakt in no-time een mooi reisverslag voor jou. De app volgt automatisch je route en voegt de foto’s toe op de plek waar ze genomen zijn. Met deze visuele reis tracker heb je een prachtig overzicht van je reis. Je kan alles uit de app ook delen op social media, hoef je ook geen dia-avond te houden als je terug bent.

iTunes | Play

# GGD reist mee

Een handig overzicht van alles wat je moet weten over je gezondheid op reis. De app geeft je een melding als er een ziekte uitbreekt op jouw locatie, maar ook andere handige informatie zoals wat je moet doen als je bent gebeten door een dier en wanneer je een GGD-punt moet bezoeken (en waar deze zijn). Onmisbaar bij verre reizen!