Er zijn veel redenen om een fly & drive vakantie te boeken. Bezienswaardigheden, natuur, lekker weer, vrijheid, noem het maar op. Wil je nog een extra vakantie tijdens je fly & drive vakantie? Bezoek een festival! Hier een aantal van de tofste festivals ter wereld op een rijtje:

Outlook 

Waar: Kroatië
Wanneer: Begin september

Outlook vindt jaarlijks plaats in een oud fort in Pula, Kroatië. Het festival biedt ontzettend veel acts binnen de dj-scene. Outlook is hét festival voor liefhebbers van grime, dubstep en drum ‘n bass om zowel gevestigde acts als nieuwe artiesten te zien. Waarbij de kwaliteit van het geluid vaak wat te wensen overlaat op festivals, heeft Outlook al jaren een van de beste geluidsinstallaties ter wereld. Iets wat muziekliefhebbers zullen waarderen!    

FIB

Waar:  Spanje
Wanneer:  Half juli

Festival Internacional de Benicàssim (FIB, of gewoon Benicàssim) vindt jaarlijks plaats op een strand tussen Barcelona en Valencia in. Leuk voor op tussenreis dus! FIB is een vierdaags festival met bekende artiesten uit allerlei genres. Dit jaar staan onder andere The Killers, Pet Shop Boys en Liam Gallagher op het affiche. Voor het geld hoef je het ook niet te laten, de earlybird tickets inclusief camping kosten slechts €99 (reguliere tickets kosten €160).

Glastonbury 

Waar: Engeland
Wanneer:  Eind juni

De Britten weten wel hoe ze een festival organiseren, er zijn talloze leuke festivals om te bezoeken in Groot-Brittanië. Glastonbury is misschien wel de bekendste. Alle grote artiesten uit de muziekindustrie hebben hier door de jaren al gespeeld, van David Bowie tot Beyoncé. Omdat de kaartjes zo gewild zijn, moet je registreren om überhaupt een kaartje te mogen kopen. Maar je hebt nog even tijd om dit allemaal uit te zoeken, het festival slaat dit jaar even een editie over. Andere grote festivals in het Verenigd Koninkrijk zijn Reading and Leeds, Download en Wireless.

Defqon.1 

Waar: Australië
Wanneer:  Half september

Lekker hakken, maar dan aan de andere kant van de wereld? Kan gewoon! Het Defqon festival wordt jaarlijks ook in Sydney gehouden. En nog een leuk detail: Nederlanders krijgen korting, maar dan moet je wel op tijd zijn. 

Ultra

Waar: Miami, Florida
Wanneer:  Eind maart

Ultra Music Festival is hét festival voor EDM (electronic dance music). Hier vind je alle namen op gebied van dance en elektronische muziek. Daarnaast brengen de DJ’s vaak gastartiesten mee om hun optreden nog verder aan te kleden. Afgelopen jaren zijn er al gastoptredens geweest van onder andere Justin Bieber en Madonna. Het festival vindt jaarlijks plaats eind maart in Miami, Florida. Uit het grote succes van Ultra Miami is Ultra Worldwide ontstaan. Nu worden er, naast Ultra Miami, ook jaarlijks de volgende edities georganiseerd:

  • Ultra Europe (Kroatië)
  • Ultra Brasil
  • Ultra Japan
  • Ultra China
  • Ultra Mexico
  • Ultra Singapore
  • Ultra Korea
  • Ultra South-Afrika

Burning Man

Waar: Black Rock Desert, Nevada (VS)
Wanneer:  Eind augustus

Burning Man is een jaarlijks festival in de woestijn van Nevada. Voor veel mensen is het meemaken van Burning Man een item op hun bucketlist. Dit festival draait niet zo zeer om de grote artiesten, maar om de hele belevenis. Op het festival dompel je in een nieuwe maatschappij. Geld bestaat niet, regels tellen niet en iedereen helpt elkaar en samen maak je er het mooiste van. Het festival is inmiddels zo populair geworden dat er een paar veiligheidsregels zijn ingesteld, maar dat is puur uit noodzaak. Tijdens het festival bouwt iedereen mee aan een grote houten installatie, die op het eind in de fik wordt gestoken (vandaar de naam Burning Man). Sinds 2016 organiseert de organisatie van Burning Man ook het festival Where The Sheep Sleep, in ons eigen landje!

Andere grote festivals in de Verenigde Staten zijn Coachella in Californië en South by Southwest (SXSW) in Texas

Lollapalooza

Waar: Chicago, Parijs, etc.
Wanneer: Begin augustus (chicago), Juli (parijs)

Lollapalooza is een jaarlijks festival gericht op pop- en alternatieve muziek. Oorspronkelijk komt het festival uit Chicago, waar het nog steeds jaarlijks gehouden wordt. Tegenwoordig pakken ze ook het hele zaakje op en houden ze ook Lollapalooza Chili, Lollapalooza Brazil, Lollapalooza Berlin en Lollapalooza Paris. Lollapalooza Paris wordt sinds 2017 georganiseerd en het wordt gehouden op de Hippodrome de Longchamp, midden in Parijs. Grote artiesten, een pilsje en uitzicht op de Eiffeltoren, wat wil je nog meer? Dit jaar heeft het festival onder andere Bruno Mars, Arctic Monkeys en The Weeknd geboekt.