Na een prachtige zomer in Nederland, beginnen de blaadjes van de bomen weer langzaam te verkleuren. Een ideaal tijdstip om juist nú te genieten van een prachtige fly drive vakantie. Massatoerisme, drukte en dure vluchten zijn verleden tijd en schitterende reisbestemmingen staan op je te wachten. We hebben de vijf mooiste fly drive landen voor in de herfst voor je op een rijtje gezet.

#Schotland


Schotland

Je denkt misschien niet als eerste aan Schotland. Ondanks dat het klimaat vrij koel is, is dit toch een mooie bestemming in het najaar. Schotland beschikt namelijk over een 800 kmgroot Galloway Forest Park in het zuiden, ook wel een Dark Sky park genoemd: gebieden in de wereld waar de nachtelijke duisternis optimaal is, worden zo genoemd. De sterrenhemel is daardoor goed te zien en in combinatie met edelherten, meertjes, uitgestrekte botanische tuinen en kastelen maakt dit een prachtige reisbestemming voor in de herfst!


#Amerika


Amerika

Je loopt door de mist, ruikt de frisse geur van de natuur en je bent omringd door prachtige herfstkleuren. Als je dat wilt beleven, maar ook van een actieve vakantie houdt, is Amerika zeker aan te raden. Voor de herfstkleuren moet je in Central Park in New York zijn en concerten, festivals en toneelstukken worden overal georganiseerd. Amerika houdt van de herfst en laat dat overal terugkomen: winkels worden gedecoreerd, er worden herfsttaarten gebakken, dorpjes komen in de herfststijl en er worden oogstfeesten en andere herfstspektakels georganiseerd.  

#Zweden


Zwedem

Zweden staat al bekend om haar prachtige natuur, maar in de herfst is Zweden echt schitterend. Dat is niet voor niets, want wandelen tijdens de herfst in Zweden is een unieke beleving. Er zijn mooie wandelingen te maken door bossen, heuvellandschap, parken en langs meren en als je iets sneller wilt gaan zijn er ook talloze fietsroutes. Als je het noorderlicht graag wil spotten zit je ook goed in Zweden. In de herfst is het in Lapland namelijk goed te zien. Camera mee dus!

#IJsland


IJsland

Bij de naam IJsland denk je misschien aan de kou, maar niets is minder waar. Met name in september is door de warme stroom van de Atlantische Oceaan de temperatuur goed te doen. Er is een speciale ringweg te rijden, waar je langs alle bezienswaardigheden zoals vulkanen, watervallen en rotsen komt. Deze route is meer dan 1.000 kilometer, dus vervelen is niet nodig. Neem wel een muts mee, want de eerste sneeuwvlokken kunnen in oktober al vallen.

#Noorwegen


Noorwegen

 Als je bovenstaande foto ziet, is jou overtuigen al niet meer nodig. Op de afbeelding is de zonsondergang in Noorwegen te zien. Ondanks dat in Nederland de eerste regendruppels al vallen, kan het zomergevoel in Noorwegen tot in oktober doorgaan. Als je van vissen houdt, is Noorwegen de ultieme reisbestemming. Mede door de uitgestrekte kustlijn en de talloze meren is er altijd vangst. Noorse nationale parken zorgen voor een groot aanbod voor wandelaars, waar je de kans loopt om rendieren te spotten en tegelijkertijd kunt genieten van prachtige herfstkleuren en het perfecte uitzicht op de Noorse bergen.

Wat is jouw bestemming in de herfst? Wij zijn benieuwd!