Op vakantie gaan is leuk, maar of het zo goed voor de natuur is valt ook te betwisten. We weten het allemaal, de plastic soep is slecht, duiken tast de natuur aan, vliegen is vervuilend en met de auto reizen is vervuilend. Omdat het ook weer zo overdreven is om nu alleen nog maar op fietsvakantie te gaan, hebben we een paar tips verzameld om toch duurzaam bezig te zijn op fly & drive vakantie.

# Let op je afval

Wel een beetje een open deur, maar het is zo simpel. Verminder je afval door zo min mogelijk gebruik te maken van plastic. Laat rietjes en roerstaafjes links liggen, en ga lekker op een terrasje zitten in plaats van die koffie to-go mee te nemen. Daarnaast is het een kleine moeite om je afval te scheiden, en gooi het natuurlijk in de prullenbak en niet in de natuur!

# Eet regionaal

Geïmporteerde producten brengen meer uitstoot mee, en ze zijn ook nog eens duurder. Daarnaast ben je op vakantie, geniet ervan en probeer eens wat nieuws. Proef eens een locaal frisdrankje in plaats van je geliefde Pepsi. Wil je nog duurzamer zijn? Eet dan ook af en toe een vegetarisch gerecht.  

# Let op met dieren

Ben je bij een toeristische attractie en staat daar iemand met een enorme slang waar je mee op de foto kan? Dan is de kans groot dat deze slang helemaal verdoofd is en op een wrede manier is toegetakeld, anders is het een vrij gevaarlijke bedoeling. Hetzelfde geldt voor als je ergens bent waar je selfies kan maken met baby tijgers of leeuwen. Als je ergens bent waar olifantenritten worden aangeboden is het ook even opletten. Vaak worden deze olifanten op een brute manier getraind om gehoorzaam te worden. Naast dat het zielig is, is het ook gevaarlijk want het blijven wilde dieren.

# Neem een waterfles mee

Recent is er een wet aangenomen om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen. Zeker op vakantie nemen we allemaal veel plastic mee, en gooien we veel weg. Een makkelijke manier om duurzaam bezig te zijn is om een hervulbare waterfles mee te nemen, scheelt je ook nog eens dure drankjes!

# Blijf langer weg

Als je dan toch op fly & drive vakantie gaat, blijf dan lekker lang weg. Korte vakanties zijn het meest vervuilend, want dan ga je meestal ook vaker op vakantie. Nu heb je voor altijd een goed excuus om langer op vakantie te blijven, want je redt hiermee het milieu!

Hoe denk jij aan het milieu op vakantie? Laat het ons weten in de comments!