Vakanties zijn duur, en eenmaal op vakantie heb je vaak ook geen zin om nog over je budget na te denken. Met deze simpele tips kan je makkelijk geld besparen op vakantie, en tijdens het boeken ervan.

# seizoenen

Overal geldt, hoe meer vraag, hoe hoger de prijs. Dit is ook zo met vakanties. Daarom zal de prijs in de zomervakantie altijd hoger liggen. Een makkelijke manier om geld te besparen is dus om buiten het hoogseizoen om op vakantie te gaan. Houd dan wel rekening met het weer op je bestemming.

# boek op het juiste moment

Bij het boeken kun je geld besparen door óf heel vroeg of heel laat te boeken. Veel aanbieders hebben vroegboekkorting. Heb je daar nou helemaal geen zin in, neem dan een last-minute om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

# boek een pakketreis

Bij fly & drive vakantie zijn we dol op pakketreizen. Het is niet alleen handig, maar het is vaak ook veel voordeliger om alles samen te boeken.

# verzekeringen

Veel mensen nemen uit automatisme vaak een verzekering als deze wordt aangeboden. Het is verstandiger om goed uit te rekenen wat je precies nodig hebt. Is je annuleringsverzekering bijna net zo duur als je vlucht, dan kan je je afvragen of dat wel zo verstandig is. Let ook op dat je geen dubbele verzekeringen afsluit.

# eten op de luchthaven

Het is vast geen nieuws dat alles op de luchthaven duur is. Wij snappen ook dat je honger krijgt als je zo lang van te voren op de luchthaven moet zijn, maar wist je dat je ook gewoon eten mee mag nemen? Hier vind je alle regels met betrekking tot eten meenemen in het vliegtuig. Een andere handige tip is om een leeg plastic flesje mee te nemen en deze na de douane te vullen met kraanwater. Scheelt toch weer!

# pak slim in

Een koffer met overgewicht is een dure koffer, dat weten we allemaal. Wist je dat het per luchtvaartmaatschappij verschilt hoeveel je precies mee mag nemen? Een goede voorbereiding kan hier een hoop geld schelen!

# huurauto

Zoals we net al zeiden: op de luchthaven is alles duur. Dus ook het huren van een huurauto of een transfer naar de stad. Het is dus slim om dit soort dingen van te voren te regelen.

# internationaal rijbewijs

We hebben laatst al een  bericht gewijd aan de zin en onzin van het internationaal rijbewijs. Zoek even uit of je deze nodig hebt, het kan namelijk zijn dat het tien keer zo duur is als je deze moet kopen op je bestemming.

# pin slim

Buiten de EU betaal je vaak extra voor pintransacties. In dat geval is het voordeliger om in één keer wat meer contant geld op te nemen, of om een creditcard mee te nemen.

# de latte factor

Kleine aankopen zijn altijd verleidelijk, die drie euro voor een kop koffie ga je toch niet failliet aan. Maar als je al die kleine aankopen bij elkaar optelt en elke dag een kleine onnodige aankoop doet loopt je portemonnee wel erg snel leeg. Dat is wat wordt bedoeld met de latte factor. Geef jezelf dus een budget voor de dag, inclusief latte factor, en houd je daaraan. Zo weet je precies hoeveel geld je mag uitgeven op een dag en kom je niet voor verrassingen te staan.  

# pas je aan!

Toeristische voorzieningen zorgen maar al te graag voor hun bezoekers. Zodra ze erachter komen dat er geld te verdienen valt, vinden ze het geen probleem om producten te importeren en duur te verkopen aan onwetende toeristen. Kijk dus eerst naar de prijzen, en overweeg wellicht iets nieuws dat je niet kent. Zo ben je én goedkoper uit, én heb je nog eens meer vakantiegevoel ook!

Wat zijn jouw beste bespaar tips? Laat het ons weten in de comments!