Het is inmiddels december en het is daarmee ook een stuk kouder geworden. Iedereen geniet van de warme en gezellige wintermaanden en ziet uit naar de kerst. Als je graag een reis wilt maken, is het nog best lastig om een bestemming uit te kiezen. Welke landen kan je nu het beste bezoeken om te genieten van een echte winter? Lees snel verder!

# Finland

Onze gloednieuwe fly & drive vakantie naar Finland is zeker in de winter aan te raden. Voor landen zoals Finland zijn de maanden december tot april de mooiste maanden om een bezoekje te brengen. De dagen zijn kort en er zijn speciale activiteiten die onder de aandacht worden gebracht, zoals markten waar Finse glühwein wordt gevloeid én het noorderlicht is in deze maanden beter te bewonderen. Je kunt speciaal overnachten in iglo’s en dat zorgt voor een knusse winterse sfeer. Kijk maar eens op ons Pinterestbord!

# IJsland

Zoals de naam het al zegt, moet je in dit land wel een beetje tegen de kou kunnen. IJsland is in alle maanden een prachtig land, maar in de winter is het een heus Winter Wonderland. Als je een fly drive vakantie maakt en met je huurauto op pad gaat, kan het gebeuren dat je op het ene moment door een sneeuwlandschap rijdt en het andere moment weer niet! 
In de wintermaanden is IJsland veel goedkoper, zowel de prijzen van de accommodaties als de prijzen van huurauto’s. Je kunt opwarmen in thermenbaden, er zijn amper toeristen maar er zijn volop winterse evenementen gepland. Als je dan ook nog het nieuwe jaar inluidt in Reykjavik, is je winter compleet. 

#Canada

Canada staat bekend om haar schoonheid in de winter. Er valt veel sneeuw en in combinatie met veel bergtoppen leidt dat tot ongerepte skigebieden. Je kunt ook natuurplekken bewonderen zoals Canim Lake, Glacier National Park of Whistler Mountain die in dit seizoen adembenemend mooi zijn. Je kunt ook door ijskastelen wandelen (Hawrelak Park), ijsklimmen in Jasper National Park of met je huurauto over een van de mooiste wegen ter wereld rijden: De Icefields Parkway.  Dat is een weg tussen Banff en Jasper in Alberta. Onderweg kan je gletsjers, bergen, bergmeren en (bevroren) watervallen bewonderen! Klinkt dat niet goed?

#Frankrijk

We sluiten af met een bestemming die je waarschijnlijk niet in dit rijtje had verwacht: Frankrijk. Frankrijk is niet alleen in het zomerseizoen een populaire reisbestemming, het is ook een prachtig land in de winter. Ook Frankrijk zorgt in dit seizoen voor gezelligheid, met talloze kerstmarkten, wijnbars en wintersportplaatsen. Mont Blanc spant wel de kroon: de hoogste berg van Europa waar op de top áltijd sneeuw ligt. De vallei om Mont Blanc heen is een verzamelplek voor iedereen die van actie houdt: er wordt volop geklommen, gewandeld en bewonderd. Het team van Fly Drive Vakantie: zou zeggen: pak je koffers (website die wij altijd gebruiken) en geniet van een winterse vakantie!

Als je nog tips nodig hebt, laat het zeker weten in de reacties of in het contactformulier, want wij helpen je graag verder!