Je staat er niet zo snel bij stil want gelukkig komt het niet zo vaak voor; verloren, vertraagde of beschadigde koffers! Weet jij eigenlijk wel wat je moet doen als je koffer niet op de bagageband ligt? Of wat je rechten in dit geval zijn? Miss Casey is gespecialiseerd in bagageproblemen en vertelt je wat jouw rechten zijn.

Koffer vertraagd..

Je komt aan op het vliegveld van een klein eilandje voor een heerlijke week zon, zee en strand. Of je wacht op de luchthaven van New York op je koffer voor een week vol belangrijke afspraken. En je koffer, die verschijnt niet op de band. Paniek! Het kan zijn dat, om wat voor reden dan ook, je koffer vertraagd is of per ongeluk met de verkeerde vlucht is meegegaan. Heel vervelend natuurlijk want al jouw spullen zitten in die koffer. Gelukkig heb je als passagier rechten wanneer je koffer vertraagd is.

Het PIR-formulier

Wanneer je koffer niet is aangekomen op je eindbestemming moet je bij de informatiebalie een PIR-formulier invullen. Hiermee maak je melding van je vertraagde bagage. Het PIR-formulier heb je ook nodig wanneer je extra gemaakte kosten wilt declareren bij de luchtvaartmaatschappij. Zorg er daarom altijd voor dat je deze invult en een kopie of bewijs hiervan krijgt.

Geen bagage, wat nu?

Als je bagage vertraagd is mag je noodzakelijke artikelen kopen zoals toiletartikelen, ondergoed en kleding. Dit is afhankelijk van jouw situatie. Ben je op vakantie? Dan koop je bijvoorbeeld een bikini of zwembroek. Moet je morgen bij een belangrijke vergadering zijn? Dan huur of koop je desnoods een pak. Het is belangrijk dat je de kosten in verhouding laat staan tot de tijd dat je koffer kwijt is. Is je koffer langer dan één dag vertraagd dan maak je natuurlijk meer kosten.

Claim indienen

De extra kosten die je maakt door jouw vertraagde bagage kun je terughalen bij de luchtvaartmaatschappij. Wanneer je geen gehoor krijgt bij de luchtvaartmaatschappij of je geen zin om hebt het proces zelf af te handelen dan kan Miss Casey je helpen. Je betaalt 25% van het totaal te claimen bedrag, deze kosten worden alleen in rekening gebracht wanneer de claim succesvol wordt afgehandeld.