Vakantie voorpret is vaak een groot gedeelte van de lol. Het vullen van je Pinterest bord, het uitzoeken van de perfecte koffer, het selecteren van leuke activiteiten en bezienswaardigheden, het hoort er allemaal bij. Maar soms is het ook leuk om alle regels te breken en gewoon een last minute fly & drive vakantie te boeken. Waarom? Nou hierom!

# Avontuur

Met korte tijd voor vertrek heb je ook weinig tijd om je optimaal voor te bereiden, en dat heeft zijn voordelen. Hierdoor het verkennen van de omgeving een veel groter avontuur en heb je geen spoilers gelezen op het internet. Met je huurauto trek je er lekker op uit en je vindt de leukste plekjes vanzelf wel!

# Geen stress

Voorpret is één ding, maar dat gaat ook gepaard met veel stress. Wat als het weer niet goed is als je vakantie eindelijk is aangebroken? Wat als Brexit je rondreis door Engeland ineens vermoeilijkt? Wat als de toren van Pisa al is omgevallen over 4 maanden? Dit zijn allemaal vragen waar je je geen zorgen over hoeft te maken als je je vakantie last-minute boekt. En van al die voorpret worden er ook allemaal verwachtingen geschept waardoor het moeilijker wordt om gewoon van het moment te genieten. 

En dan nog een ding: je beachbody. Zodra mensen hun vakantie hebben geboekt beginnen ze zich zorgen te maken of ze ‘zo’ wel het strand op kunnen. Maak je geen zorgen en geniet van je vakantie!

# Geen onzinnige aankopen

In al die maanden van vakantie-voorpret jagen veel mensen er een groot gedeelte van hun budget al doorheen. Want dit jaar hebben we echt een drone en een nieuwe gopro nodig, en zonder nieuwe garderobe wil je niet op vakantie. Shoppen is een gedeelte van de voorpret, maar van al het geld wat je daar aan uitgeeft kan je ook nóg een last minute boeken!

# Geen FOMO

Met een last-minute heb je weinig last van FOMO (fear of missing out). Je weet wel wat er volgende week te doen is dus je komt niet voor verrassingen te staan van dingen die je moet missen omdat je ‘helaas’ op vakantie bent. Je komt er niet meer achter dat er eigenlijk allerlei leuks te doen is in de periode waarin jij jouw vakantie al hebt geboekt. Fijn!

# Korting!

De leukste en meest voor de hand liggende reden hebben we natuurlijk voor het laatst bewaard: korting!! Last minutes zijn vaak nou eenmaal voordelig. Luxe hotels willen ook liever een goedkopere kamer aanbieden dan een lege kamer houden. Hier kan jij dus mooi je voordeel uit halen!