2019 is van start gegaan en dat betekent dat iedereen nieuwe plannen is aan het maken voor het nieuwe jaar. Ook zijn veel mensen bezig met het opstellen van lijstjes met doelen én er wordt een nieuwe reisbucketlist gemaakt. Wij hebben zelf heel wat landen af gestreept in 2018 en delen ook dit jaar graag weer onze favoriete plaatsen die echt niet mogen ontbreken op je lijstje! Doe inspiratie op en noteer gelijk: 

1. Iguazú watervallen 

Iguazú watervallen

Midden in een immens groot regenwoud liggen de Iguazú watervallen. Ze bevinden zich op de grens van Argentinië, Paraquay en Brazilië – en dat in de lengte van 2,7 kilometer. Zoals je op de foto kunt zien kan je ze van heel dichtbij bewonderen. Een prachtig uitzicht! 

2. Grand Canyon

Grand Canyon

De grote kloof, genaamd Grand Canyon, in de Verenigde Staten is een echte toeristische trekpleister.  Het water van de Colorado heeft ervoor gezorgd dat de kloof is ontstaan. Er trad extreme erosie op, doordat het gebied van de kloof langzaam ophoog rees. Dit is nu te bewonderen en dat is een schitterende ervaring.

3. Pamukkale

Pamukkale

Dit gebied ligt dichterbij huis. Zoals op de foto is te zien, zorgt bovenstaand natuurverschijnsel in Turkije voor een unieke beleving. Het zijn kalkterrassen die zijn ontstaan door vulkanen. Je mag er zelfs een bad nemen!

4. Cappadocië

Cappadocië

Nog zo’n mooi natuurgebied in Turkije is Cappadocië. Het is niet voor niets een bekende plaats voor een ballontocht, mountainbike- of wandelroute. Het 2000 kmgrote gebied ligt tussen twee rivieren in en bestaat uit een paar vulkanen en bergachtig landschap. Het is een spookjesachtig natuurgebied, wat het bezoeken waard is.

5. Graubünden

Graubünden

We sluiten af met een mooi natuurgebied, dat waarschijnlijk iets bekender is: Graubünden in Zwitserland. Het is onderdeel van de Zwitserse Alpen, met talloze dalen, meren en bergtoppen. Dat zorgt ervoor dat je ook lekker actief kunt zijn!

Wat staat er op jouw reisbucketlist?