Als je onze Pinterest pagina volgt komen er regelmatig plaatjes voorbij van de Cinque Terre, logisch want het is daar maar al te fotogeniek. De dorpjes liggen tussen Genua en Pisa in, en zijn goed te bezoeken als je een rondreis door de Toscane maakt.

De Cinque Terre bestaat uit vijf kustdorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Sinds 1997 zijn de dorpjes toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Cinque Terre zijn bijna helemaal autovrij, maar met je huurauto kan je redelijk dicht in de buurt komen. Daarna kom je op een wandelpad, wat zeker geen straf is met het mooie uitzicht overal. Mocht je toch liever zo min mogelijk wandelen, dan zijn de dorpjes ook goed te bereiken met de trein.

Vernazza

Vernazza is een klein havenstadje waar je meteen zal ontdekken wat er zo mooi is aan de Cinque Terre: het is pittoresk, knus, fotogeniek en kleurrijk. Wat wil je nog meer?

Monterosso al Mare

Monterosso is het makkelijkst te bezoeken als je op pad bent met kinderen of wat slechter ter been bent. Hierdoor is het er vaak ook wel wat rustiger.

Corniglia

Corniglia ligt op een klif, wat een spectaculair uitzicht oplevert maar het is wel even klimmen voordat je er bent!

Manarola

Manarola is naar verluid het oudste dorpje van de Cinque Terre. Manarola en Riogmaggiore zijn met elkaar verbonden via een wandelpad, wat ook wel Via dell’Amore, het liefdespad, wordt genoemd.

Riomaggiore

Riomaggiore is misschien wel het meest gefotografeerde dorpje, maar ook het meest toeristische.

Alle dorpjes zijn met elkaar verbonden via het wandelpad sentiero azzurro. Het is wel een flinke wandeling, maar we raden het zeker aan! Tijdens het hoogseizoen zijn de Cinque Terre zeer toeristisch, houd hier rekening mee. Door de kustligging kunnen de cruiseschepen ook goed aanmeren, dit levert wel drukte op. Vertrek op tijd of bezoek de dorpjes buiten het hoogseizoen. Als je tijdens het hoogseizoen komt, geef je dan lekker over aan de drukte en vertrek op tijd.